today im cooking udang masak merah, and it taste so good.
u can try it too. its simple.
Resepi Udang Masak Merahbahan-bahan:500gm udang kertas (hidangan utk 2-3 orang)bawang, halia, bawang putih (dikisar)bawang (dipotong bulat)seraicili bohasam jawabelacansusu @ santantomato potong dadu @ tomato pastedaun sup (hiasan)*segala kuantiti bahan masakan adalah berdasarkan citarasa anda sendiricara memasak:1: goreng udang stengah masak. kemudian toskan udang tersebut.2. pada kuali lain, panaskan minyak dan tumis serai sehingga wangi3. masukkan bahan yang telah dikisar4. masukkan cili boh5. tambahkan tomato yg dpotong dadu atau tomato paste6. sedikit asam jawa7. boleh juga campur sedikit belacan, bagi memekatkan rasa8. garam, gula, susu @ santan, dan sedikit cuka9. masukkan udang yang telah digoreng stengah masak tadi,10. masukkan bawang yang telah dipotong bulat211. sedia untuk dihidang, taburkan hirisan daun sup
6 comments:
hooo?
what about my omelet??
yesterday's udang was a sambal.
muahahahaha
mane la ak taw ko ltak ape kat omelet tuh..
cmne ak nk tulis pasal mnda tuh kalo bkn ak yg wat..
=|
mak aih!!! besar btul bawang, 'kerajinan' terserlah.. wahaha :P
owh.. kami mmg sker kunyah bawang besar2.. dan bawang tuh jugak x dmasak dgn begitu lama.. supaya dia rangup!
nom nom nom..
=)
mane dpt serai?
owh ya.
terima kasih kepada ammar afi di atas sumbangan serai beliau..
Post a Comment