Friday, February 13, 2009

tips study- oleh Prof Dr Tept Sigmoid Anwar Azhari

Assalamualaikum..

tips study yang hendak saya kongsi kepada sekalian semua ialah:


Bagaimana hendak study last minute??

TATKALA kita menjadi seorang yang suka menangguh, kita akan menjadi seorang pelajar yang akan study pada last minute.

namun, jangan risau*!!

pada saya ada satu tips untuk study pada last minute.

"senantiasa kita membaca buku2 motivasi dan cara study effisien,
tapi tidak ada menceritakan cara study last minute." -Prof TepT

majoritinya hanya mengatakan bahawa study last minute itu memakan diri,
merupakan cara pelajar yang gagal!!!

hal ini adalah salah**!!

saya akan kongsi beberapa tips untuk study last minute.

dan tips ini adalah satu2nya tips yang saya ada.

yakni,

bahagikan diri anda kepada 3 dan study semua benda yang ditangguhkan sekaligus***!!

mungkin anda boleh bahagikan seperti berikut:


Tept: mambaca buku teks yang disediakan universiti dan buku2 international

Anwar: menjadi prof yang membimbing si pembaca buku (tept). sambil itu, boleh juga baca artikel2 menarik di iluvislam dan wikipedia. sambil mengupdate blog juge...

Azhari: menjadi insan biasa yang sentiasa ingat pada Allah dan jangan tangguhkan atau memperlewatkan solat!! jangan pula meninggalkan solat. teruskan membaca al-Quran.
jangan sangka anda tiada masa.


x percaya??!!****

lihat gambar ini

gambar ini diambil di sebuah pagi yang cerah. tatkala waktu pagi adalah waktu yang bagus untuk study (jangan pula tidur melebih2!!!)

Tept (duduk) sedang study, Anwar (lab coat) memerhati dan membimbing, Azhari (serban) memberi galakan dan motivasi



duduk di kerusi anda, buka buku, dan cubalah..!!

semoga Allah mempermudahkan imtihan kita

NB:
*= risau la sekarang, abg anas dh kate jgn procastinate!!
**=betul
***=mengarut jer
****=jgn percaya

12 comments:

Rahman D said...

hahahhahahaa
lawak2 tepet.....gambar tuh tak thn tu....tp apa yg aku leh dpt kan...kadang betul ada org yang membantu kita macam tuh...tp kita tak nampak.....
perghhh

anwar azhari said...

hahaha.. tq rahman D atas komen yg sungguh mmbrangsangkn..

kita x nmpak.. itulah ahli ghaib..

huhu

Muhammad Anas bin Kamarudin said...

ajar aku cane nak divide myself !! ... guna kage bunshin?.. huhu...

nanie said...

hehe lawak. anda sangat berbakat men-divide-kan diri. dulu amek tusyen dengan naruto eh? haha.

AIsyAh mAsmIrA said...

eleh!
x heran loh....
i can divide myself into 4!! ["o]
jeng3!!!
hahahahahahaha n_n

almas said...

hahahahahhahha...ada ker??..nyway..L.O.L..=)

GADIS PARANORMAL said...

;) interesting

umairah said...

eyh?? the pic???

anwar azhari said...

anas n nanie- huhu.. damn rite.. pakai naruto kage bunshin lar.. hahaha

aisyah- show me if u dare =]

almas- huhu.. ada jer..

GP- thank u

umairah- whuts wrong with it??

afiQFaiz said...

heh..sigmoid..that's only a regular kage bunshin.. anas, see my taijyuu kage bunshin no doppel!! haha~

ha[L]im Lawliet said...

power2
ak rase ko da lwh wat satu team debate
haha...

hani said...

hahaha. lawak gle ok.